Portreto architektūra - nuo eskizo iki išskirtinio kadro

Dėstytojas: Lina Ruškytė
Data: 2017 / 03 / 26 Laikas: 12:00 val
Vieta: Fotostudija Spring, Žemaitės g. 21, Vilnius

Londone kelis kart už geriausius portetus apdovanota Lina Ruškytė pakvies į portreto kūrimą pažvelgti per architektūros prizmę. Išmokę projektuoti būsimą nuotrauką žingsnis po žingsnio, mažiau klysite, neužmiršite apgalvoti svarbių aspektų ir padidinsite savo galimybes padaryti puikų kadrą.

Mokymuose su Lina Ruškyte nagrinėsire portretų grupes, kaip portrete atspindėti žmogaus veidą, jo ekspresiją, charakterį ir išskirtinumą, kokioje aplinkoje, erdvėje ir veiksme verta portretuoti herojų.

Aptarsite fotografo kontaktą su herojumi, jo asmenybės išryškinimą, emocijos perteikimą. Išsiaiškinsite, ką daryti, kad nepabėgtumėte nuo individualumo ir išvengtumėte dirbtinumo.

Mokysitės, pagal kokius kriterijus pasirinkti fotosesijos vietą, kad ji atitiktų fotografuojamą asmenybę, kaip pasirinkti, kurias detales aplinkoje įtraukti į nuotrauką, kaip jas teisingai komponuoti kadre.

Išsiaiškinsite, kaip valdyti herojaus charakterį nuotraukoje, pasitelkiant šviesą, šešėlius ir atspindžius: kaip juos sukurti, kaip tikslingai pritaikyti portretui. Gausite patarimų, kaip perteikti emociją nuotraukos spalvomis, kaip neleisti joms konkuruoti su portretu, bet jas pasitelkti jo išryškinimui.

Aptarsite esminius skirtumus tarp vyro, moters ir vaiko portreto fotografavimo. Taip pat, kaip padaryti įdomų portretą, kai atsiduriate ekstremalioje situacijoje: nėra laiko, vieta nuobodi, žmogus susikaustęs. Sužinosite apie technines gudrybes ir įrankius, kurie padaro nuotrauką išskirtine, išmoksite panaudoti priemones, esančias po ranka.

Po teorinės dalies bus ir praktinė užduotis, todėl būtinai turėkite su savimi fotoaparatą! Gausite iššūkį sukurti unikalų portretą, o po to visi drauge su lektore  aptarsime fotosesijos rezultatus.

Turėkite asmeninį porfolio (pageidautina spausdintą)! Per mokymus lektorė skirs asmeninio dėmesio kiekvienam - tai puiki proga gauti individualių komentarų ir patarimų, kaip atrasti savo braižą portreto fotografijoje.


Kaina: 99.00 EUR
Rezervacijos kaina: 19.80 EUR
Trukmė: 5 val. 0 min.
Laisvų vietų skaičius: 1
REZERVUOTI BILIETĄ